Arculat és Logó

A brandépítéshez nélkülözhetetlen

Mi is az az arculat?

 Az arculat, ahogy a nevében is benne van, tulajdonképpen a cég, vállalkozás „arca”. 

Az arculat megmutatja azokat a láthatatlan értékeket amiket egy cég képvisel és mindezt különböző elemek használatával teszi.

Milyen elemekől épül fel ez az arculat?

SZÍNEKBŐL,

 Minden egyes színnek megvan a saját jelentése, úgy ahogy a természetben is, üzenetet hordoz. A színek nagy jelentőséggel bírnak, hiszen hatnak az érzelmekre és a lelki állapotunkra is egyaránt. Biztosan hallottál már a színterápiáról is amivel a kedélyállapoton igyekeznek javítani.

BETŰKBŐL,

 A betűk szintén nagyon fontosak. Erre egy  egész tudomány épült amit TIPOGRÁFIÁNAK hívnak. A betűk információt közvetítenek és design feladatokat is ellátnak.

DESIGN STÍLUSOKBÓL,

 Nagyon sokféle Design Stílus létezik, a Minimál stílustól kezdve a Western stílusig. Ide kattintva megnézhetsz néhányat. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig a vállalkozással összhangban érdemes stílust választani.

 

GRAFIKÁKBÓL, KÉPEKBŐL

 Csak jó minőségű képeket, grafikákat érdemes használni. Az  interneten már nagyon sok oldal létezik profi képekkel, viszont nem árt figyelni arra, hogy a fotókhoz tartozó engedélyekkel tisztában legyünk.

Arculat elkészítése:

90 000 Ft-tól

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT!

iroda

 

Logó elkészítése:

50 000 Ft-tól

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT!

A Logó

  A Logó  at arculat egyik legfőbb eleme.

Egy jel, ami állhat szavakból, kezdőbetűkből,, rajzból, grafikából vagy ezek keverékéből. Vannak Logók amik a szlogent vagyis a cég jelmondatát is tartalmazzák. A Tesco szlogenje például: a legkisebb is számít.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni a Logó tervezésnél?

  1. A cég által értékesített termékeket, szolgáltatásokat, vagyis a cég profilját.
  2.  Az egyediséget. A logónak egyedinek kell lennie, hogy ne tudják összekeverni más cégek logójával.
  3. Íratlan szabály, hogy mégegyszer ugyanazt a betűtípus nem használható fel más Logók tervezésénél.
  4. Harmonizálnia kell a többi arculati elemmel. 
  5. A célközönség ízléséhez kell alakítani.
  6.  Vektorgrafikus program használata szükséges , azért, hogy  a különböző méreteknél is a minőség változatlan maradjon.

 

Miért érdemes Logóval, Arculattal rendelkezni?

 1. Felismerhetővé tesz   

A logó az arculat legfőbb eleme. Ez, és az arculat összes többi eleme ( meghatározott színek, betűk,stílus stb…) fogja meghatározni megjelenését vállalkozásodnak és ez alapján fognak tudni megkülönböztetni más cégekől. 

2. Információt Közvetít

Egy jól megtervezett arculat közvetíti azt a legőbb értéket amit szeretnél átadni a közönségednek.

3. Hatást gyakorol

Annál nagyobb a hatás minnél inkább összhangban van a Design termékeiddel, szolgáltatásaiddal, és az általuk képviselt értékekkel. 

4. Profi megjelenést biztosít

Egy jó design emeli a termék értékét. Tény, hogy két aránylag egyforma minőségű termék közül a vásárló azt fogja választani amelyik termék csomagolását vonzóbbnak találja.